Gradska hronika

Uče decu reciklaži

OŠ,,Sveti Sava” je ove godine izabrana od strane kompanije Tetra Pak Production I Ambasadora održivog razvoja za školu u kojoj će se održati radionica, u okviru projekta Eko paket, na temu ,,Reciklaža”.

image

U toku nedelje predstavnici Eko škole posetili su školu i mali ekolozi su bili u prilici da vide proces reciklaže upotrebljene tetrapak ambalaže kao i kako se od nje pravi papir.

image

Glavna aktivnost na radionici je bila prikaz rada pulper mašine, tj. način recikliranja tetrapaka.  Objasnili su komponente ambalaže koja se sastoji od 75% papira 20% polietilena i 5% tanke aluminijumske folije, Nakon završetka rada pulpera dalje aktivnosti su bile vezane za ceđenje dobijene mase kroz sito u kalupe, sušenje I peglanje do pokazivanje krajnjeg proizvoda, recikliranog papira.
Na kraju druženja, posetili su Halu Kej gde su deca izložili radove od tetrapak ambalaže. Ove godine tema Eko paketa je bila ,,Letnje olimpijske igre u Brazilu”. Učenici ove škole su od upotrebljene ambalaže pravili sportske rekvizite, sportske terene u duhu širenja olimpizma.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker