Gradska hronika

U toplovode ulažu preko milion evra

Direktor Gradske toplane Radovan Nikolić potpisao je danas sa predstavnikom austrijske kompanije “Štrabag” Dušanom Kocićem potpisao je aneks ugovora  koji podrazumeva potpunu rekonstrukciju 1000 metara toplovodne mreže u naselju Centrala, vrednosti 350.000 evra. Uz postojeći ugovor od oko 900.000 evra, tokom ove i naredne godine u osavremenjavanje toplovodne mreže biće uloženo preko milion evra.

 

ACA_7072_resize-Stare dotrajale cevi biće zamenjene potpuno novim, a osim toga biće odrađen i prelazak cevovoda preko budućeg mosta na Drugom ringu

kao i toplovod u naselju Bujica kako bismo sa ta tri poduhvata eliminisali odnosno ugasili kotlarnice Sud, Bujica i Centra.a Radovi treba da počnu u aprilu i da se završe do početka nove grejne sezone. Ukupna vrednost svih radova je 350.000 evra, a novac je obezbeđen iz programa KFW-4. Da podsetimo, mi već imamo potpisan ugovor sa izvođećem vredan blizu 900.000 evra koji je potpisan maja prošle godine. To je i cilj jer na ovaj način zaokružavamo veliki investicioni ciklus i dobijemo potpuno novu mrežu, ugasimo kotlarnice a sve to će omogućiti prelazak na tarifni sistem-kazao je direktor Nikolić.

ACA_7077_resize

Predstavnik kompanije “Štrabag” Dušan Kocić kaže da je ova kompanija u protekle dve godine realizovana sedamnaest velikih ugovora kroz finansiranje KFW banke a uz podršku Ministarstva energetike.

-Kompletna investicija je 14.7 miliona evra. Što se tiče pirotske toplane, aneks ugovora je nastavak jedne uspešne saradnje sa Gradskom toplanom, s obzirom da toplana ima nameru da proširi i poveća kvalitet postojeće mreže-kaže Kocić.

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker