Gradska hronika

U tašni krila 91.000 evra

Carinici su na graničnom prelazu Gradina, sprečili pokušaj ilegalnog iznosa 91.000 evra iz Republike Srbije.

Novac je pronađen tokom detaljne kontrole automobila ”BMW X5”, kojim su iz Nemačke u Tursku putovala tri turska državljanina i jedna državljanka Bugarske.

wpid-picture-010.jpg.jpegIako je na pitanje koje su mu carinici postavili na turskom jeziku, 27-godišnji vozač  rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu, carinici su ipak odlučili da izvrše detaljan pregled vozila i putnika.

Tom prilikom su u ženskoj tašni koja je pripadala saputnici iz automobila, otkrili 131.000 evra u apoenima od po 500 evra. Nakon otkrivanja prekršaja vozač je izjavio da je novac podignut u banci u Nemačkoj, kao i da se svi putnici iz automobila bave ugostiteljstvom.

Prema Zakonu o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma svi putnici su u obavezi da prijave prenos svake sume iznad 10.000 evra i na ulazu i na izlazu iz zemlje. Putnici koji su ovoga puta otkriveni u prekršaju nisu prijavili novac prilikom ulaska u Srbiju, pa im je svima vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je preostala suma od 91.000 evra privremeno zadržana.
A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker