Ostale vesti

U “šumskom” ogrev na šest rata

Početak sezone grejanje sve je bliži pa ogroman broj Piroćanaca koji za grejanje koriste drva uveliko završava pripreme za novu grejnu sezonu.

Cena kubnog metra drva kreće se od 3.200 do 4.000 dinara, a po rečima Negosave Petrović, iz Šumskog gazdinstva, u ovom preduzeću ogrevno drvo može se uzeti i na šest mesečnih rata.

-Cena kubika bukve iznosi 3.700 dinara. Prevoz do kupca je besplatan a svim kupcima odobravamo odloženo plaćanje do šest meseci-kazala je Petrovićeva za Pirotske vesti.ogrevno drvo

Cena kod “uličnih” prodavaca ogrevnog drveta je nešto niža, a moguće je, ukoliko ste dobar trgovac, i neznatno korigovanje cene pa je od privatnih drvoseča ogrevno drvo moguće kupiti po ceni od 3.200 dinara po kubiku bukovog drveta, dok je hrastovina, odnosno cer nešto skuplji pa za njega treba izdvojiti u proseku oko 3.700 dinara. Imajući u vidu najavljeno poskupljenje centralnog grejanja u celoj zemlji, ove zime će domaćinstva koja se greju na drva ostvariti znatne uštede u kućnim budžetima i prilično povoljno se grejati.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker