Lokalna samouprava

U subotu obeležavanje velikog jubileja – 95 godina postojanja Keja pored Nišave

Direktorka Istorijskog arhiva Ivana Kostadinović i gradski većnik Ninoslav Ćirić danas su pozvali Piroćance da sutra prisustvuju završnici obeležavanja 95. godišnjice Keja pored Nišave – simbola našeg grada. Sutra će se uzvodno od Železničkog mosta saditi nove sadnice čime će se produžiti Kej a u akciji će učesvovati veliki broj mališana iz pirotskih vrtića i škola.

-Mi smo ove godine od Ministarstva za zaštitu životne sredine dobili pet miliona dinara, od čega je milion dinara učešće Grada a sve to za pošumljavanje. Oko 25.000 sadnica biće zasađeno na Sarlahu na površini od oko 20 do 25 hektara, zatim završićemo na Keju sve što smo planirali a to je sadnja od Železničkog mosta levom obalom Nišave sve do asfaltne baze, zatim desnom obalom Nišave oko Kompenzacionog jezera gde će biti zasađeno negde oko 450 sadnica dvoredno, dok će na desnoj obali takođe dvoredno biti zasađeno negde oko 70 sadnica. Zatim ćemo raditi put prema Bolnici od pasarele do Bolnice. Mi smo iz gradskog budžeta izdvojili još dva miliona dinara, Komunalac već uveliko radi, završavamo još neke pozicije na Keju i završavamo sve ove ulice u gradu koje su renovirane i postoji prostor za sadnju drveća. Sve to radimo u znaku velikog jubileja. Sutrašnja akcija će početi u 11 sati kada će sve osnovne, srednje škole i Predškolska ustanova učestvovati u sadnji sadnica-kazao je većnik Ćirić i dodao da će od 12 sati početi svečano obeležavanje ovog jubileja. Očekuje se učešće od 200 do 250 deteta. 

Direktorka Istorijskog arhiva Ivana Kostadinović kazala je novinarima da je ponosna na to da su se pod pokroviteljstom Grada u ovu aktivnost uključile sve osnovne i srednje škole, vrtići, ustanove kulture, javna preduzeća, sportske organizacije, nevladine organizacije pa će ceo jubilej biti završen na najbolji mogući način.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker