Kultura

U subotu koncert Dečje filharmonije u Pirotu

Povodom juna, meseca muzike, Dečja filharmonija održaće besplatan koncert u Pirotu, na platou ispred Doma kulture u subotu 25. juna u 16 časova.

image

Kao deo projekta fondacije „Deca deci“ članovi ove filharmonije nastupaju na trgovima sa svojim vršnjacima iz gradova-domaćina, kao ekološka koncertna dvorana. Svi koncerti su  besplatni a umesto ulaznice dovoljno je poneti pet ambalažu (prazne flaše, plastiku).

image

Na repertoaru će se naći prepoznatljiva muzika velikih  filmskih hitova: “Lovac na jelene”, “Ratovi zvezda”,  “Roki”, “Pirati sa Kariba”, “Igra prestola” i druge čuvene kompozicije u aranžmanu Igora Ivića.

image

Članovi Dečje filharmonije su talentovani đaci nižih i srednjih muzičkih škola iz Beograda, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Neki od njih su dugogodišnji korisnici instrumenata fondacije „Deca deci“, koja na taj način pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje.  Sa ciljem stavaranja šire platforme za kulturnu razmenu i povezivanje najmlađih, fondacija “Deca deci” je od prošle godine proširila aktivnosti na region, oformljen je iregionalni dečji orkestar koji čine deca iz 5 gradova: Beograda, Zagreba, Ljubljane, Sarajeva, Skoplja.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker