Ostale vesti

U centru pažnje programa “Dveri” – porodica, ekonomija i materinstvo

Član Uprave Povereništva pokreta “Dveri” u Pirotu Darko Bjelopavlić u svom gostovanju u emisiji “Više od reči” na Regionalnoj televiziji Pirot upozorio je da su mediji jako zatvoreni za “Dveri” o čemu svedoči i zvanični izveštaji Republičke radiodifuzne agencije.

Bjelopavlić je, govoreći o programu pokreta “Dveri”, kazao  da je danas u Srbiji porodica jedna od najugroženijih kategorija društva.

-Ako ne sačuvamo našu porodicu, naše društvo nema perspektivu. Moramo da iznađemo zakonske okvire u kojima će se mladim ljudima pomoći da osnuju porodicu ali i da je sačuvaju. Mora se pomoći mladim ljudima na sve moguće načine, savetodavno, novčano, kroz projekte jer je porodica od ključne važnosti za svaku državu. Druga tačka našeg programa je ekonomija. Moramo uočiti da je današnja srpska ekonomija na kolenima. I samo smo svesni da na lokalu, većina preduzeća koja je egzistirala pre samo 15 godina više ne rade. Treća bitna stavka u našem programu jeste materinstvo, odnosno “ženska povelja”, koju su pisale naše saborke u “Dverima” i jedna od idejnih tvoraca te tačke jeste Zorica Kuburović, majka i lekar. Zalažemo se da se ženama kada odu na trudničko  bolovanje ne uzima 35 posto i da se toj porodici da novčana pomoć. Mnogi poslodavci danas uslovljavaju žene da ako hoće da rade, ne smeju da ostaju u drugom stanju što je ogroman problem -kazao je između ostalog  Bjelopavlić.

Slične vesti

3 Comments

  1. Presadiš neofašizam u Srbiju i niknu Rasionalisti, našminkaš Rasionaliste dobiješ Nacionalni stroj, upristojiš Nacionalni stroj preobrati se u Pokret 1389, opereš Pokret 1389 iskoče Dveri, uparadiš Dveri pojavi se Treća Srbija i sve tako redom kao one ruske lutke-babuške. Ko zna shvatiće.

  2. Eeeee da, zaboravila sam Stormfront koji je iznikao zajedno sa Rasionalistima, ispustila “Naše”, drugo lice “1389”, zanemarila Rusku stranku koja je skoro pa sestra Radikalne stranke, malopre se setila izvesnih “Zavetnika” nakalemljenih ko zna gde i jedva poznatog “Kulturnog kluba” iz Novog Sada…ali da ne nabrajam, već da zaključim: mogli bi i da pređu izborni prag, ili lepim srpskim jezikom rečeno CENZUS, ali kako kad su ih ljudi prozreli?

    1. Посадиш комунизам и никне аутошовинизам ,посадиш еврофанатизам и никне аутошовинизам,кад то схватите биће прекасно .Ко је ту кога прозрео или није сазрео нажалост видећемо врло брзо.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker