Sport

U Radničkom uvode holandski sistem za rad sa mladim nadama. Na proleće i internacionalni turnir za mlade fudbalere

Predsednik FK Radnički Zoran Nikolić danas je sa svojim saradnicima prezentovao plan uprave kluba za rad sa mladim kategorijama u narednom periodu. U planu je da se na proleće organizuje i međunarodni turnir za mlađe kategorije u Pirotu a predstavljeni su i novi treneri koji će raditi sa mladim nadama Belih. Uprava Belih odlučila je da u radu sa mlađim kategorijama uvede veoma moderna i izuzetno dobar holandski sistem koji se u praksi pokazao izuzetno, a koji će predstavljati veliki iskorak u radu sa mladim naraštajima. 

-Sada imamo stabilnu ekipu prvog tima tako da nameravamo da se više posvetimo mlađim kategorijama u narednom periodu. Ideja je da se u aprilu mesecu napravi međunarodni turnir za mlađe kategorije. Smatramo da bi to bilo dobro za popularizaciju fudbalskog sporta, da uključimo što više dece, a iz masovnosti proizilazi i kvalitet. Želja nam je da se uvede moderan sistem, sa posebnim programima za mlađe od 12 godina. Takav sistem nije postojao, radilo se, ali nije bilo ovakvog sistema i nadamo se da će ovo biti prekretnica u radu sa mlađim kategorijama-kazao je predsednik kluba Zoran Nikolić.

Trener prvog tima Dejan Čelar, koji takođe ima bogato iskustvo u radu sa mlađim kategorijama, uvođenje modernog sistema u radu sa mladima predstavlja važan iskorak koji će u perspektivi dati vrlo dobre rezultate i da će prvi tim Radničkog dočekati dobre igrače iz omladinskog pogona.

Trener Milan Ćirić, koji je pomoćni trener prvog tima Belih, ali će biti uključen i u rad sa mladima,  takođe ima više od 10 godina iskustva u radu sa decom a usavršavao se u Nemačkoj i Španiji.

-Sve manje dece igra fudbal na ulici u modernom vremenu i mi moramo da nadoknadimo to kroz naš rad. Holanđani imaju sistem koji je jako dobar i mi ćemo primeniti u radu sa mladim selekcijama-kazao je trener Ćirić.

Predstavljeni su i novi treneri mlađih kategorija. Svi treneri imaju licence i fakultetske diplome.

Holandski sistem – veliki iskorak

Bratislav Savić novi je trener kadeta i U10 selekcije – do 10 godina, a biće na raspolaganju i ostalim selekcijama i prvom timu.

-Uvodimo sistem po kome rade veliki i ozbiljni evropski klubovi i svi u klubu smo sigurno da će to zaista biti odličan potez koji će dugoročno doneti veliki boljitak u radu sa kategorijama, a benefite će sasvim sigurno imati i prvi tim-kazao je Pirotskim vestima trener Savić.

Sa mlađim kategorijama radiće i treneri Miloš Nikolić, doskorašnji kapiten Belih, zatim Mihajlo Marinković, Dragan Cvetković i Slobodan Đošev.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker