Sport

U pretposlednjem kolu Radnički u nedelju dočekuje ekipu Topličanina iz Prokuplja

U pretposlednjem kolu  Srpske lige Istok, fudbaleri Radnikog u nedelju dočekuju ekipu Topličanina iz Prokuplja. Šef Stručnog štaba Radničkog,Go  Lazarević, veruje da će njegova ekipa pred svojom publikom osvojiti nova tri boda i ostati u samom vrhu tabele na kraju jesenjeg dela prvenstva. Utakmica se igra od 13 sati na stadionu kraj Nišave.

Iako je Topličanin ekipa koja se trenutno nalazi na desetom mestu, trener Radničkog, Goran Lazarević kaže da nedeljna  utakmica sigurno neće biti laka. “Topličanin je dobar tim, stabilna ekipa sa čvrstom odbranom i dva jako dobra igrača u sredini terena. Već smo se sa njima susreli u pripremnom periodu, znamo ih i nadamo se da ćemo biti spremni da odgovorimo. Samo pobeda i tri boda će nas vratiti tamo gde nam je mesto i u smislu tabele i psihološkom smislu” – kaže Lazarević

Trener Belih kaže da su poslednji porazi kratkotrajna kriza  i veruje da će igrači  do kraja prvenstva uspeti da zadrže lidersku poziciju koja im pripada. “Igrači sigurno nisu zaboravili da igraju, to su momci koji su u proteklom periodu izneli sve ono što smo do sada napravili. I dalje smo u poziciji gde mi odlučujemo o svemu, nažalost u prethodna tri kola nismo ostvarili pobedu iz objektivnih i subjektivnih razloga ali sve zavisi od nas i isključivo smo mi krivci za ono što nam se desilo. Kvalitet sigurno imamo ali u ovakvoj ligi u i ovakvim uslovima za igru potrebna je i adaptacija. Mi se očigledno nismo prilagodili nekim uslovima koji su nas čekali, pripremali smo se na jedan način i  tako smo želeli da igramo a dolazimo u situaciju kada je to neki potpuno drugi sport i uslovi koji su nas sačekali na tom terenu, onda je jako teško prilagoditi se, i mi na žalost to nismo uspeli” – rekao je Lazarević

I dalje je neizvesno ko će od igrača nastupiti protiv Topličanina. Šef Stručnog štaba Belih kaže da je došlo na naplatu ono na šta je upozoravao  još na početku sezone pa tako zbog povreda i kartona izostaju  standardni igrači. Povređen je golman Veljko Marković, zbog povrede i kartona neće igrati Denis Ristov kao i Janković i Kamenović koji su takođe povređeni. „Nemmo mnogo izbora, nastupiće igrači koji mogu da igraju i pokušaćemo da bez obzira na kadrovske probleme damo maksimum i zabeležimo tri bod” – kaže Lazarević.

Igrač, Nanad Adžibaba  smatra da je utakmica sa Topličaninom pravi trenutak za pobedu. „Moramo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže, mi smo tim i moramo da pronađemo rešenje za svaku situaciju” – rekao je Adžibaba. Njegov saigrač Darko Stojanović veruje da će posle susreta sa Topličaninom Radnički  biti na liderskoj poziciji i pozvao navijače da ih bodre i da im pomognu da u pretposlednjem kolu zabeleže pobedu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker