Ostale vesti

U poljoprivredu u protekle četiri godine uloženo 4 miliona evra

Pomoćnik gradonačelnika zadužen za poljoprivredu Goran Popović kazao je na tribini Koalicije za Pirot da je u protekle četiri godine u razvoj poljoprivrede u Pirotu, zahvaljujući  Fondu za razvoj poljoprivrede grada Pirota, ulaganjima samih poljoprivrednika i banaka, uloženo čak četiri miliona evra. Popović je pozvao Piroćance i posebno meštane pirotskih sela da podrže program Koalicije za Pirot čija je suština da Fond za razvoj poljoprivrede dostigne 100 miliona dinara, i da svi registrovani poljoprivredni proizvođači u Pirotu, njih oko 3.200, budu korisnici nekog od brojnih vidova pomoći i subvencija iz ovog Fonda.

-Mi u Fondu za razvoj poljoprivrede, za razliku od subvencija koje sprovodi Ministarstvo poljoprivrede, ne ukidamo nikakve subvencije već imamo nameru da proširujemo programe subvencije. Vlada Republike Srbije je svojom uredbom smanjila subvencije po hektaru sa 12.000 na 4.000 dinara i mi smo sada jedina zemlja koja umanjuje subvencije na regresirano dizel gorivo za poljoprivredne proizvođače-kaže Popović i dodaje:

ACA_1029_resize

-Naša želja je da svi registrovani poljoprivredni proizvođači u Pirotu, a ima ih oko 3.200, mogu da koriste subvencije lokalne samouprave. Naš moto je “Na selu živi, zaradi na njivi”-zaključuje Popović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker