Gradska hronika

U podmetnutom požaru izgorelo 48 ovaca i 40 jaganjaca

U požaru za koji policija sumnja da je namerno podmetnut koji se dogodio u štali Zorana Mijova, izgorelo je 48 ovaca i 40 jaganjaca i pričinjena materijalna šteta od preko 700.000 dinara. Požar je izbio u štali nedaleko od naselja Prisjanski put, u mestu zvanom Babina bara._DSC7495_resize

Kako je Pirotskim vestima izjavio vlasnik stoke Zoran Mijov, stado nije bilo osigurano, ni on ni supruga nigde ne rade pa im je jedini prihod od koga su živeli bio od stočarstva.

-Ne znam šta ćemo da radimo. Šteta je ogromna, ali me od svega najviše žao što nisam mogao da im pomognem da spasim bar deo stada, a ovako su žive izgorele. Ovce su bile dobro uhranjene, petnaestak od njih su bile i pred jagnjenjem. Kobne noći smo slavili unuci rođendan tako da sam preko dana nahranio ovce i požurio na rođendan. Kada sam sutradan došao da ih obiđem na imanju sam zatekao policiju i vatrogasce-priča kroz suze Zoran.

_DSC7541_resize

Policija u Pirotu sumnja da je požar namerno podmetnut pa policija intenzivno traga za počiniocima.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

8 Comments

  1. Samo ćemo sebe zapaliti, izgoreti, prodati i uništiti! Zapamtite šta Vam govorim gospodo veliki Srbi i Piroćanci, niko nama sa strane nije kriv, niko nas ne mrzi, sami ćemo sebe uništiti i upropastiti. To je najveća muka ovog naroda, zato što nam je grad prepun doseljenika i Zavojaca!!!!

  2. Monstrouzno pa nego, mada #Saska ma koliko sam uz tvoj komentar ne mogu a da ne primetim da te je vise zao ovaca nego bracnog para koji je ostao prihoda od kojeg zive.
    #kvalitet kakve veze ima to da li nas neko mrzi ili ne i da li se mi medjusobno mrzimo? A doseljenike nemoj da diras jer ma koliko si kvalitetan i ti si dosao odnekud.
    Nadam se da ce policija naci krivce (ako ih ima jer je sve i dalje u sferi sumnje) i nadam se da ce neko iz vrha pomoci ovim ljudima.

  3. Milutine, ne baljezgaj. Sama cinjenica da je neko zapalio zive ovce je strasna. A naravno da je strasno i to sto su ljudi ostali bez prihoda, kako to mislis da mislim da to nije strasno. Lose citas, a nikako izmedju redova.

  4. #Saska kao i vecina citam ono sto pise, a za izmedju redova vise nemam snage i volje. Nisam te napao zato sto nisi u pravu vec sto si propustila jednu veoma bitnu stvar. Opet kazem da se nadam da ce policija odraditi svoje. A cinjenica o paljenju zivotinja nije monstrouzna niti strasna, vec mnogo mnogo gora.

  5. Na fotografijama sa lica mesta (ne samo na ovoj) vidi se beli šporet i čunak koji je otpao. Istraga će pokazati šta je uzrok, ali mislim da je mogući uzrok i žar iz šporeta ili neispravan dimnjak. U svakom slučaju,velika materijalna šteta, a o ovcama i jagnjadima koji su živi goreli-ostajem bez reči.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker