Gradska hronika

U planinskim predelima palo i pola metra snega – ne kretati na put bez zimske opreme

Noćas je praktično cela Srbija bila zahvaćena jakim smetovima, posebno planinski delovi zemlje poput Kopaonika, Golije. Na našim prostorima nije bilo ozbiljnih smetova i vejavica koje su širom Srbije prouzrokovale veliki broj iskliznuća, nezgoda, čak i sa smrtnim posledicama, ali je u planinskim krajevima u okolini Pirota, palo i po pola metra snega.

Ekipe Komunalca od noćas su na terenu, saobraćaj u gradu se odvija nesmetano, ali ukoliko morate ka višim predelima, savetuje se obavezna upotreba kompletne zimske opreme.

Evo i raporta MUP-a Srbije koji se odnosi na teritoriju cele zemlje:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije angažovani su na otklanjanju posledica nastalih usled vremenskih nepogoda koje je danas zahvatilo teritoriju Republike Srbije.
Ukupno 90 vatrogasaca-spasilaca sa 38 vozila iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Pančeva, Niša, Sombora, Valjeva, Jagodine, Užica i Smedereva do sada su bili angažovani na 41 intervenciji asistenciji ekipama hitne pomoći, izvlačenju vozila koja su sletela sa puta ili su zavejana, kao i na uklanjanju palih stabala i delova krovova. 
Trenutno su svi putevi ka Kopaoniku neprohodni zbog oborenih drveća i većih smetova snega. Vatrogasci-spasioci angažovani su na evakuaciji lica na putnom pravcu Sjenica-Novi Pazar u mestu Brnjica, kao i na pružanju pomoći nadležnim putnim preduzećima pri otklanjanju palog drveća radi što bržeg uspostavljanja saobraćaja na tom putnom pravcu i smanjenju rizika od posledica snežnog nevremena po naše građane.
Mole se građani da ne kreću na put, posebno na putnim pravcima koji su neprohodni i to:
I B-29  Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar, II  A-199   Novi Pazar – Deževa – Šaronje -Odvraćenica, II A-211   Brzeće – Kopaonik (Jaram), II A-197   Kumanica – Preko Brdo – Duga Poljana, II A-198   Odvraćenica – Preko Brdo, II A-198   Raška – Kuti – Odvraćenica, II A-201   Vrbnica – granica Srbije sa Crnom Gorom (Vrbnica), II A-202 Sjenica – Raždaginja – Buđevo – Karajukića Bunari – Suvi Do – Leskova – Velje Polje – Tutin i  II B-356   Srasla Bukva – Srezojevci – Trbušani (Komuna).
Bez električne energije su dalekovodi Štavalj i Bare, na teritorije grada Novog Pazara, u Čačku, u selu Donja Trepča, selu Kačulice, u selu Ježevica i Banjica, kao i na teritoriji opštine Lučani u sela Dljin, Guberevci, Goračići, Veles i Grab.
Ekipe elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvarove.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova neprekidno su na terenu radi pružanja pomoći građanima, pomoći hitnim i drugim službama, kao i otklanjanju posledica izazvane snegom i vetrom.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker