Gradska hronika

U Pirotu u poslednjih pet godina izgrađeno skoro 500 stanova

Na osnovu zvaničnih informacija iz Odeljenja za urbanizam, stambeno i komunalne delatnosti Gradske uprave Pirot, u poslednjih nekoliko godina u Pirotu je izgrađeno 466 novih stanova, koji su gotovo stoprocentno rezervisani i avansirani, a da sama izgradnja stambene zgrade još nije počela. Upravo prodaja stanova “na projekat “, predstavlja i pravi raj za sve građevinare.

Interesentno je da se trenutno u Pirotu gradi skoro 100 novih stambenih jedinica, a da investitori pripremaju dokumentaciju za izgradnju novih skoro 250 stanova, što pokazuje da se rastući trend kupovine stanova nastavlja. Sve to uz mnoge rekonstrukcije i izgradnju novih ulica i objekata koje su u nadležnosti Grada,  drastično smanjenje nezaposlenosti, predstavlja vidljiv i nesporni razvoj Pirota u svakom pogledu.

Metar kvadratni novogradnje u Pirotu se kreće od 620 do 800 evra i cene kao i potražnja imaju rastući trend. Slična je situacija i sa iznajmljivanjem stanova, pa i iznajmljivanjem soba, spratova porodičnih kuća, gde se cena kreće od 150 do čak 400 evra, što je približno cenama u Beogradu i Novom Sadu, a iznad cene zakupa u Nišu.

Od celokupne ove priče koristi ima ceo grad, firme za proizvodnju i prodaju nameštaja, prodavnice bele tehnike i opreme, zakupodavci, ali svakako i građevinski radnici, jer gotovo da nema nezaposlenih iz građevinske struke u Pirotu, pa se na nekim gradilištima mogu videti i radnici iz okruga, Leskovca, Novog Sada.

Pogledajte ovo:

https://www.pirotskevesti.rs/oglasi/novi-mali-vrtni-grad-izlazi-na-nisavu-video/

Slične vesti

2 Comments

  1. od 69-ih pa na ovamo “Zapad”je mirno plakatirao i vrbovao po Biroima za zaposljavanje radnu snagu jer imaju tkz.familiarnu politiku tkz.Zakon o nasilju kog smo mi bez ikakvih studija za nase podneblje prosle godine u junu implementirali?”Zapad”propagira sve druge vrednosti osim zdrave POROD-ice i vrednosti jedne iste!!!Sto znaci u prevodu bice nas sve manje i manje-ostaje pitanje koga cemo mi da vrbujemo i gde cemo mi da plakatiramo?Pakistan?

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker