Sport

U Pirotu svečano otvoreno Prvenstvo centralne Srbije u plivanju – 225 takmičara iz 19 klubova

Danas i sutra, 20. i 21. novembra, na Zatvorenom bazenu u Pirotu održava se Prvenstvo centralne Srbije u plivanju, I i II kolo, na kojem će se nadmetati 225 takmičara iz 19 klubova. Na svečanom otvaranju, zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić pozdravio je učesnike poželevši im, pre svega, dobre rezultate, da se u Pirotu osećaju dobro i da kroz druženje iskoriste priliku da upoznaju grad. Colić je, pored ostalog, rekao da prisustvo ovako velikog broja takmičara iz centralne Srbije na najbolji način opravdava ulaganja lokalne samouprave u sport i sportsku infrastrukturu, odluku o izgradnji Zatvorenog bazena, a još više odluku da se izgradi otvoreni plivački kompleks koji će, prema dinamici izvođenja radova, narednog leta biti na raspolaganju građanima i sportistima.

Stefan Veljković, trener Plivačkog kluba “Sveti Sava” Pirot, smatra da je ovo velika sportska manifestacija u kojoj se nadmeću plivači u dva letnja i dva zimska kola koja se održavaju u bazenima od 25 metara i da je veoma važna za razvoj plivačkih sportova.

“Ova takmičenja su izuzetno važna za razvoj plivačkih sportova i veoma smo zahvalni Plivačkom savezu centralne Srbije što je odlučio da u Pirotu organizuje takmičenje. Mi kao domaćini potrudili smo se da organizujemo i pripremimo sve što je neophodno da takmičenje protekne onako kako treba. Naravno, to ne bismo mogli bez pomoći Sportskog centra koji nam je mnogo pomogao da se sve obezbedi. Takođe, moram da iskoristim priliku da istaknem da je tu i grad Pirot koji godinama podržava naše aktivnosti i, naravno, hvala i medijima koji nas prate”- izjavio je Veljković.

Foto: Aleksa Cakić

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker