Lokalna samouprava

U Pirotu sve više beba

U Pirotu su u prva dva dana 2014. godine rođene dve bebe, devojčica i dečak. Po tradiciji, danas su porodilište u Pirotu obišli predsednik opštine Vladan Vasić i direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Zoran Nikolić i uručili srećnim majkama i njihovim bebama vredne pakete.

beba inkubator

Vasić je kazao da je sjajna vest za Pirot da se broj novorođenčadi iz godine u godinu povećava.

-U Pirotu je 2011. godine rođena 571 beba, 2012. – 589 a prošle godine 597 beba pa je ovaj grad jedan od retkih u Srbiji gde se iz godine u godinu natalitet povećava. To je sjajna vest i ja se nadam da ćemo ove godine premašiti brojku od 600 beba, kazao je Vasić i pozvao sve Piroćance da rade na povećanju nataliteta.

_DSC6258

-Opština će se sa svoje strane truditi da što više pogodnosti omogućimo u cilju povećanja nataliteta. Na primer opština daje novčanu pomoć i za prvo dete, samohrane majke, roditeljski dodatak za  svako treće dete u porodici. Ove godine smo zbog nedostatka para u budžetu u prvoj polovini godine morali da ta davanja obustavimo, ali se nadam da će u drugoj polovini godine to ponovo zaživeti. Treće dete dobija besplatan boravak u vrtiću, besplatne udžbenike, užine. Podržavamo i roditeljstvo izdvajanjem novca za vantelesnu oplodnju-kazao je Vasić.

sara

Direktor “Vodovoda” Zoran Nikolić kazao je da ovo preduzeće posluje dobro i to dobro pokušava da podeli sa  svim sugrađanima.

-U ovom slučaju podelili smo pakete bebama, pokušavamo da pomognemo sportskim kolektivima, crkvama, manastirima i nadam se da ćemo nastaviti i sa dobrim poslovanjem i sa našim nastojanjem da pomognemo svima i da budemo društveno odgovorna firma-kazao je Nikolić.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker