Korona virusZdravlje

U Pirotu negativni uzorci na korona virus

Dva uzroka sumnjiva na virus korona koja su juče poslata iz Pirota na  Institut Torlak u Beogradu su negativna, potvrdila je epidemilog u Zavodu za javno zdravlje Pirot dr Radmila Zec.

Ona je danas prisustvovala sastanku  svih epidemiloga  Srbije  sa ministrom zdravlja dr Zlatiborom Lončarom. Tema  je aktuelna epidemiološka situacija u zemlji i postupanje svih zdravstvenih ustanova u skladu trenutnom situacijom.

Za sve informaije građani Pirotskog okruga mogu dobiti na brojeve telefona u Zavodu za javno zdravlje Pirot 069/ 34-52-108 i 069/45-21-130.

Zbog aktuelne epidemiološke siutacije u zemlji poslednjih dana povećana je potražnja za zaštitnim maskama i definfekionim sredstvima u pirotskim apotekama.

Prema rečima direktorke Apotekarske ustanove Pirot Slađane Zlatković,ova ustanova u ovom trenutku nema zaštitnih maski, ni dovoljnih količina dezinfekcionih sredstava i alkohola za kojima je poslednjih dana drastično skočila potražnja zbog novonastale siutacije. Zlatkovićeva napominje da ne zna ni kada ni koje količine poručene robe će stići u Pirot. Snabdevenost lekovima  je dobra, kaže Zlatkovićeva.  

Zbog mera bezbednosti građana, a prema upustvima državnih i gradskih organa odloženi su brojni dogadjaji i na teritoriji Pirota.  Mesna zajednica Novi Zavoj odložila je manifestaciju “Banicijada“ koja je trebalo da se održi u nedelju. Na zatvorenom bazenu u Pirotu  ne rade spa i teretana. Odložena je predstava “Raj na zemlji“ koja je najavljena za 19. mart. Otkazane su probe svih sekcija Doma kulture. Distributer filma “Hotel Beograd“ otkazao je projekcije ovog filma do daljnjeg. Broj posetilaca u pirotskom bioskopu je ograničen na 100. Sportski događaji se održavaju u skladu sa preporukama Vlade – bez prisustva publike.

Izvor: Danas – Z.Panić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker