Lokalna samouprava

U Pirotu 20 prvaka više nego lane

U Pirotu je danas u prvi razred osnovnih škola krenulo dvadesetak prvaka više nego lane, izjavio je danas predsednik opštine Pirot Vladan Vasić prilikom poseti prvacima u OŠ “Dušan Radović”.ACA_8680_resize

Vasić je svim prvacima u Pirotu poželeo puno uspeha tokom školovanja i puno petica i dodao da je tokom ove godine puno urađeno da se stvore što bolji uslovi u svim pirotskim školama.

-U školske objekte ukupno je investirano skoro 40 miliona dinara i treba pomenuti da osim opštine Pirot, u obnovu školskih objekata i opremanje ove godine su učestvovali i kompanija “Tigar tajers”, koja je dala veoma značajne donacije svim školama, kao i japanska ambasada. Raduje podatak da imamo dvadesetak prvaka više nego lane. U školi “Dušan Radović” je tako promenjena kompletna stolarija što će značajno uticati i na energetsku efikasnost, odnosno uštedu energije, a biće zamenjen i dotrajali kotao novim koji će takođe biti energetski efikasan jer će raditi na pelet, a osim toga obezbeđivaće kvalitetno grejanje i za obližnji vrtić “Prvomajski cvet”, kazao je Vasić.

ACA_8688_resize

 

Po rečima opštinskog većnika Bobana Nikolića, u prvi razred u svim školama u Pirotu krenulo  je oko 480 mališana.

“Opština je za sve prvake obezbedila prigodnu predstavu, kao i poklon-pakete sa školskim priborom koji će biti podeljeni svim prvacima”, kazao je Nikolić.

ACA_8685_resize

Diorektor škole Slavko Ilić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je ova škola, koja po njegovim rečima, do pre samo desetak godina nije imala ni adekvatan pod, sada tehnički vrlo dobro opremljena.

-Danas smo škola koja ima novu stolariju, nameštaj, učionice sa velikim brojem računara, belim i interaktivnim tablama, velikim brojem projektora tako da smo, zahvaljujući pomoći lokalne samouprave i drugim donatorima, obezbedili dobre uslove za rad i početak nove školske godine našim đacima-kazao je Ilić.

ACA_8689_resize

tekst i foto Aleksandar Ćirić

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker