Obrazovanje

U OŠ “Vuk Karadžić” održan još jedan Vukolend – Manifestacija izložbeno prodajnog karaktera

OŠ “Vuk Karaždžić“ održan je još jedan Vukolend, tradicionalna manifestacija izložbeno – prodajnog karaktera u čast obeležavanja Dana škole. Na brojnim štandovima u prepunoj sali deca su prodavala svoje ručne radove.  Od prikupljenog novca  kupuje se  oprema i nastavni materijal.

Tradicionalna manifestacija Vukolend organizuje se više od deset godina u čast obeležavanja Dana škole. I ove godine najbrojniji kupci bili su roditelji koji su i sami učestvovali u izradi predmeta koji su se našli na štandovima. Prodavci su deca učenici nižih razreda koja na ovaj način razvijaju stvaralaštvo, preduzetnički duh i socijalne veštine.

Direktor OŠ „Vuk Karadžić“ , Tugomir Cvetkovć, kaže, da je cela nedelja bila  u znaku 208. rođendana  škole ali je Vukolend  najposećenija manifestacija od svih događaja koji prate obeležavanje Dana škole. “ Učenici zajedno sa učiteljima i roditeljima prave predmete koje prodaju. Posećenost je ogromna, svi trče da kupe to što su deca napravila. Oni su puni ideja, razvijaju kretaivnost a onda od prodaje  ostvaruju prihod i prave planove šta i kako da kupe od zarađenog novca. Kupuju ono što je potrebno odeljenju ili daju novac u humanitarne svrhe. Razvijamo na taj način preduzetnički duh kod dece ali i druželjubivost i humanist, tako da, pored zabave, manifestacije ima mnogo dublji karakter” – kaže direktor.

Prošle godine je deo sredstava od Vukolenda otišao u humanitarne svrhe jer su, prem arečima direktora, unapred imali ideju da deo novca bude tako usmeren zato što je postojala potreba a sada će naknadno odlučiti kako će novac biti utrošen. Na odeljenskim većima i na sastancima đačkog parlamenta biće  dogovoreno  kako će prikupljena sredstva biti usmerena.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker