Lokalna samouprava

U okviru projekta “Pokreni se”, ove godine, podeljeno 12 bicikala deci slabijeg materijalnog stanja

Povodom 1. juna, Međunarodnog dana deteta, Udruženje građana “Odred izviđača “Stara planina” Pirot šesti put zaredom realizovalo je projekat pod nazivom, “Pokreni se” u okviri Lokalnog plana akcije za decu Pirota. Projekat se finansira iz budžeta grada i uz pomoć donatora. Ovom prilikom podeljeno je 12 bicikala deci slabijeg materijalnog stanja sa teritorije grada i okolnih sela. Pored bicikala deci su podeljene lopte, majice, sokovi i slatkiši. Na centralnom događaju u naselju Rogoz decu i roditelje pozdravila je, predsednica Skupštine grada, dr Milena Dimitrijević, koja je ujedno i uručila bicikle.

Predsednica Skupštine grada Pirota, dr Milena Dimitrijević, rekla je da se ova akcija uspešno realizuje na veliko zadovoljstvo dece već 6 godina.

“Izuzetno mi je drago što sam deci uručila bicikle. Nema ništa lepše od dečje radosti i sreće. Bicikle su stvarno lepe, a pre ovoga smo u naselju Radin Do podelili 5 bicikala i ne mogu da vam kažem koji je to nivo zadovoljstva i sreće bio među decom. Tako je i ovde u naselju Rogoz. Ovo je prilika da se pomogne deci koja ne mogu sebi da priušte bicikl. Često govorimo o sportu, zdravom načinu života i ovo je prilika da se pokrenemo, jer naš grad je izuzetno zgodan za vožnju bicikala i deci želim mnogo sreće” – rekla je dr Dimitrijević.

Starešina Odreda izviđača, Dejan Ćirić, je rekao da je ova manifestacija od lokalne prerasla u gradsku, jer su obuhvaćena mnoga naselja u gradu i nekoliko okolnih sela. U MZ Radin Do podeljeno je 5 bicikala gde su obuhvaćena sela Izvor, Berilovac, Staničenje, Zavojsko naselje, Radin Do, a na glavnoj manifestaciji u Rogozu podeljeno je još 7 bicikala deci, uglavnom, iz pazarskog dela grada, rekao je Ćirić.

Biciklistički klub “Bike M” Pirot i ove godine podržao je projekat u nadi da će se deca baviti sportom, rekreacijom, da borave u prirodi, a vožnja bicikala je sve popularnija, kaže biciklista, Miloš Jovanović.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker