U okviru Božićne škole sporta stasavaju i budući pirotski radioamateri

Osim ogromnog broja sportova, u okviru Božićne škole sporta organizuju se i mnoge druge aktivnosti poput Škole radioamaterstva, koju realizuje uspešno Radio klub Pirot. 

Po rečima Bojana Božića, iz pomenutog kluba, interesovanje je iz godine u godinu sve veće, a po završetku Božićne škole sporta mnogi mališani nastavljaju sa savladavanjem materije iz oblasti radioamaterstva.

-Zadnje četiri godine organizujemo i školu radioamaterstva. Ove godine imamo desetak polaznika – dece školskog uzrasta iz osnovnih škola, radi se svaki dan u prostorijama Radio kluba, predviđen je i terenski rad, izlazak van grada ili na jednu od kota izvan samog grada – Crni vrh ili neki sličan lokalitet. Mališani prolaze klasičnu obuku za radioamatera – operatera, poklanja se dosta pažnje i radu na temu elektronike i elektrotehnike. Deca su veoma zainteresovana za materiju, a postoji tendencija da se još više omasovi radionica tako da, kada se završi Božićna škola, nastavlja se sa kursom i u narednih mesec ili dva organizovaće se i polaganje stručnog ispita za radioamatera. Uvek po završetku Božićne škole nastavimo sa kursom pa ćemo i ove godine organizovati i polaganje za licence za radioamatere-operatore-kaže Božić.

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar