Sport

U nastavku plej-ofa KK Pirot dočekuje novosadski Star

Posle kraće pauze nastavlja se sa odigravanjem utakmica plej ofa Druge košarkaške lige Srbije. U drugom kolu košarkaši Pirota dočekuju sutra, utorak 21. februar, odličnu ekipu “Star” iz Novog Sada. Utakmica se igra u Hali “Kej” sa početkom u 18 časova.

Dvadesetjednogodišnji košarkaš Pirota, Ognjen Vasiljević, željan je daljeg nadmetanja i da se što pre popravi utisak posle poraza od Hercegovca u Gajdobri.

“Daćemo sve od sebe da ovu utakmicu odigramo, zaista, dobro, pogotovo što igramo na domaćem parketu. Dolazi Star, jedna kvalitetna ekipa, možda fizički dominantnija od nas, pogotovo na poziciji 5. Mislim da možemo da odgovorimo agresivnom odbranom u toj prednjoj liniji i da ih “pretrčimo”. Naravno, iz dobre odbrane dolazi dobar napad, a mi smo tu imali dosta grešaka u prethodnoj utakmici. Dobro smo radili ove nedelje, eto vratili smo se posle Sajma knjiga u halu, sve smo izdržali i maksimalno smo spremni za meč sa Novosađanima. Bilo bi jako dobro da, kao i ranije, imamo podršku navijača, a ova utakmica će, siguran sam, biti vrlo dramatična i lepa za gledanje” – rekao je Vasiljević.

Svaka pauza remeti ritam rada, ali košarkaši Pirota su odlično radili u datim uslovima i ne bi trebalo da se ta pauza negativno odrazi na formu, kaže, šef stručnog štaba Pirota, Zoran Milovanović.

“Momci su zdravi i dobro smo odradili adekvatan broj treninga. Utakmica će biti veoma zahtevna fizički, ali znamo šta nam valja činiti, odgovorićemo snažno, bićemo agresivniji od njih, pokretljiviji tako da ćemo probati da te naše adute iskoristimo. Imamo još 7 kola do kraja, četiri utakmice kod kuće i tri na strani. Očekujemo da to krene jednom pozitivnom, uzlaznom putanjom i možda da pomrsimo račune nekome od favorita. Inače, ekipu Star čine provereni, iskusni igrači koji su igrali i neke medjunarodne kupove, poput Mijatovića, Žigona, to je spoj mladosti i iskustva, ali probaćemo da nametnemo ritam igre koji nama odgovara i dođemo do pobede. I ja pozivam navijače, jer će i ova kao i naredne tri biti vrlo, vrlo kvalitetne utakmice” – izjavio je Milovanović.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker