Sport

U hali “Kej” Državno školsko muško i žensko gimnastičko prvenstvo

Više od 300 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola učestvuje na Držanom školskom prvenstvu u gimnastici koje se održava u hali “Kej” u Pirotu.

Organizator ovog takmičenja je Savez za školski sport Srbije, Savez za školski sport Pirot uz pomoć GK Soko iz Pirota i uz neizbežnu pomoć Sportskog centra i Grada Pirota.

Pravi gimnastički praznik okupio je veliki broj školaraca – talentovanih gimnastičara, a Pirot predstavlja tridesetak sportista, kažu u GK “Soko”.

 Na današnjem takmičenju u muškim kategorijama u kategoriji I-IV razred ekipa OŠ 8.Septembar koju su činili Nikola Popović , Andrija Petrović, Mateja Spasić i Petar Lilić sa nastavnikom Zoranom Jocićem zauzela je 4. mesto u Srbiji, za 0.6 bodova izgubila je 3. mesto. U kategoriji V-VI razred OŠ Sveti Sava zauzela je 2. mesto ekipno. Nastupali su Mihajlo Milosević, Nemanja Manić, Aleksa Todorović i Vanja Petrović sa nastavnikom Miroljubom Rančićem. Nemanja Manić uspeo je da osvoji pojedinačnu srebrnu medalju pokazavši sjajnu tehniku na spravama. Sutra će se u Hali Kej nastaviti takmičenje u ženskim kategorijma za učenice osnovnih i srednjih skola gde nastupaju najbolje pirotske gimnastičarke.

foto GK Soko

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker