Gradska hronika

U godini jubileja, 60 godina od osnivanja, pirotski “Komunalac” jedno od najuspešnijih preduzeća u Srbiji u svojoj grani

Javno preduzeće “Komunalac” Pirot osnovano je 27. februara pre 60 godina. U godini jubileja pirotski “Komunalac” važi za jedno od najuspešnijih preduzeća u Srbiji u oblasti komunalne delatnosti. To potvrđuju višegodišnji rezultati poslovanja, investicije, nivo pružanja usluga, ali i brojna priznanja nezavisnih ocenjivačkih institucija. Direktor “Komunalca, Boban Tolić, kaže da je bilo i teških trenutaka, padova i uspona, prinudne uprave, ali u poslednjih dvadesetak godina “Komunalac” je u permanentnom razvoju i usponu. Pet godina za redom “Komunalac” važi za firmu od poverenja, kreditni rejting je AA+ već tri godine i dobitnik je sertifikata “Excellent” . Ipak, najvažnije priznanje je zadovoljstvo građana pruženim uslugama.

“Stigli smo do nivoa koji je vrlo pristojan za jednu komunalnu službu, važimo za jednu od najuspešnijih firmi u Srbiji u komunalnoj delatnosti sa visokim tehničkim i kadrovskim potencijalom. Imamo oko 40 vozila i radimo deset komunalnih delatnosti što je jedinstveno u Srbiji. Mogu da obećam da ćemo se i narednih godina truditi da zadržimo visok nivo poslovanja. U najavi je projekat primarne separacije, to će biti novi iskorak, tako da ćemo postepeno pomerati granice našeg poslovanja”.

U poslednjih dvadeset godina pirotski “Komunalac” je redovno pozitivno poslovao i uspešno realizovao planirane investicije.

“Mi dvadeset godina u kontinuitetu iskazujemo dobit na kraju fiskalne godine. Za sve to vreme nismo imali ni jednu blokadu, tužbu, kašnjenje u isplatama , kako prema radnicima tako i prema dobavljačima, što sve ukazuje na jedno stabilno poslovanje. U svakoj od tih godina smo imali investicije od 25 do 40 miliona dinara. Svake godine zanavljamo vozni park i tehniku. Tako je bilo i prošle godine sa iskazanom dobiti od oko 4,5 miliona dinara, bez obzira na probleme sa covidom. Upravo juče nam je stigao nov autosmećar. Planovi su ambiciozni i za ovu godinu očekujemo, naravno, pozitivan bilans”- kaže Tolić.

Trenutno, u stalnom radnom odnosu je 148 radnika, a oko 40 po drugim osnovama je upošljeno, što je optimalni minimum za normalan rad, kaže Tolić. U prošloj i početkom ove godine u Komunalcu su zarade radnika značajno povećane.  Kod nekih radnika čak 100 posto. Primera radi, radnik u higijeni, sa najnižim primanjem, mesečno zaradi od 47 do 50 hiljada dinara što je svakako stimulacija za rad.

Ove, jubilarne, godine dvadeset troje radnika dobiće novčane nagrade za 35, 30, 20 i 10 godina rada u JP “Komunalac” Pirot.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker