Reportaža

U Beloj Palanci pljeskavica 38,5 dinara

U Beloj Palanci, u centru varoši, može se kupiti verovatno najjeftinija pljeskavica u zemlji po ceni od svega 38,5 dinara.ACA_8099_resize

Kako je Pirotskim vestima rečeno u mesari “Oaza”, gde se prodaju najjeftinije pljeskavice, razlog zbog čega se vlasnik mesare odlučio na ovakav korak jeste činjenica da je kupovna moć u Beloj Palanci veoma slaba, a i da ima nekoliko mesara pa je konkurencija veoma jaka.

-Pljeskavica ima masu od 100 grama, ali je to cena bez lepinje. Lepinja košta dodatnih 20 dinara. Računica je prosta. Kilogram roštiljskog mesa košta 385 dinara, a pljeskavica od 100 grama 38,5 dinara-kažu u ovoj mesari i dodaju da zbog besparice Belopalančani meso kupuju na 100, 200 grama, a neki kupuju i za 100 dinara, ali da se svima izlazi u susret.

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković kaže da je ekonomska situacija u Beloj Palanci veoma loša i da opština uprkos svemu pokušava da unapredi ambijent za investitore.

-Kada bi u Belu Palanku došao samo jedan investitor koji bi uposlio 300 ili 500 radnika, gradi bi se, to mogu da garantujem, preporodio. Trenutno radimo na uređenju industrijske zone i infrastrukturnom opremanju dela industrijske zone u okviru koje smo spremni da svim zainteresovanim investitorima ponudimo zemljište pod veoma povoljnim uslovima. Investitori dolaze ovde, ali nakon što dođu ovde, moraju da odu u SIEPA-u i Vladu Srbije, jer oni daju subvencije i nakon toga se nikada ne vrate ovde već invsetiraju u okolinu Beograda, Inđiju, Pećince i okolna mesta. Smatram da bi Vlada trebala da investitore usmerava upravo ka ovakvim mestima kao što je Bela Palanka, koja spada među najsiromašnije opštine u zemlji-kaže Miljković.

tekst i foto A.Ć.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker