Gradska hronika

Tužilaštvo najavilo žalbu nakon puštanja ginekologa iz pritvora

Sedmoro pirotskih ginekologa, koji su prošle nedelje uhapšeni zbog osnova sumnje da su davali i primali mito, pušteni su iz pritvora rešenjem Vanpretresnog veća Višeg suda u Pirotu kojim je stavljeno van snage prethodno rešenje o određivanju pritvora do 30 dana, kako bi se na taj način sprečio eventualni uticaj na svedoke. Nakon ove odluke Vanpretresnog veća Višeg suda, tužilaštvo je najavilo da će podneti žalbu.

pirotski sudU obrazloženju odluke se navodi da je odluka doneta iz proceduralnih razloga, jer nisu navedena imena svedoka na koje bi ginekolozi eventualno mogli da utiču.

U Pirotu su prošle nedelje policajci uhapsili sedmoro ginekologa Z.J, A.M, B.K.A,B.Ć.V,M.J,i Z.P.  kao i vlasnik privatne ginekološke ordinacije, dr Ljubiša Đorđević, zbog postojanja osnova sumnje da su primali i davali mito. Dr,  Đorđević je, kako se sumnja, ginekolozima Doma zdravlja davao po 10 procenata za svakog pacijenta koga mu pošalju u privatnu kliniku. Na taj način, prema policijskim podacima, ginekolozi su primili mito u iznosu od 313.430 dinara.

A.Ć.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Pa nije li ih vise sramota?! Ceo grad zna da su okrivili neduzne zene da se ne bi pricalo o falsifikovanju rezultata sto je ustvari pravi kriminal. Imam bar 10 drugarica koje su njihovi pacijenti koje su sokirane njihovim hapsenjem. Kazu da su bile hiljadu puta i da ih nikad niko nije terao da idu u tu kliniku. Ako je neko radio dobro u Pirotu to je bio dole dispanzer za zene. I ne mesajte ih sa ginekolozima gore sa odeljenja koji rade porodjaje, operacije itd jer vidim da svi u komentarima prebacuju upravo njima a ne citaju ni ko je ustvari uhapsen. Pravosudje se propisno obrukalo u ovom slucaju i aman vise dosta sa ovom farsom. A jos gori su ovi koji i ne citaju vest i ne razumeju o cemu se radi pa prazne frustracije na njima. Ovo je jedna od najvecih sramota pirotskog pravosudja u istoriji. Bukvalno svi koji znaju ove zene i idu kao pacijenti potvrdjuju da je ovo velika sramota i da to nisu nikad radile. I sve to da bi se zastitili neki drugi… Sramota za Srbiju.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker