Lokalna samouprava

Turci donirali Pirotu opremu za stočare

Pirotski stočari, zahvaljujući donaciji Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju “Tika” moći će da konkurišu kako bi bespovratno dobili laktofrize i muzilice za krave i koze.

juniceBiće podeljeno ukupno tri laktofriza, kao i 15 muzilica za krave i pet muzilica za koze. Oprema se daje bespovratne i bez naknade a kako bi dobili opremu stočari će morati da se jave na konkurs koji je raspisala opština Pirot. Pravo da učestvuju nakonkursu imaju pojedinci, nosioci ili članovi poljoprivrednog gazdinstva koji žive na teritoriji pirotske opštine i imaju registrovano gazdinstvo. Vrednost opreme je 1,5 miliona dinara, a rok za konkurisanje je 17. deembar, izjavio je pomoćnik predsednika opštine zadužen za poljoprivredu Goran Popović.

A.Ć.

 

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Ovo je jedan od načina da preduzimljivi službenici Opštine (da postoji barem jedan potreban je i dobar je) građanima obezbede ne malu korist, a da Turska kao država popravi svoj imidž u regionu.

    Pored toga, pretpostavljam da je proizvođač opreme neka turska firma, tako da se deo novca poklonjenog iz njihovog državnog budžeta vraća u budžet preko poreza koji uplati ta ista firma. Ne rade to samo Turci, već na taj način funkcionišu sve ostale “agencije za međunarodnu saradnju i razvoj”.

    Kako bilo, zadovoljni selaci, zadovljna Opština, zadovoljna Turska.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker