Lokalna samouprava

Trka mira danas u Pirotu

U petak, 20. maja 2016. godine u 14:15 časova u naš grad stići međunarodni tim Trke mira, Peace Run – Srbija. Internacionalni tim koji se sastoji od 15 trkača ultramaratonaca iz celog sveta pojačan našim vrsnim ultramaratoncima u Pirot stiže iz pravca Bele Palanke i biće svečano dočekan na Trgu pirotskih oslobodilaca, gde će predstavnici Opštine, okupljeni građani, deca i sportisti pozdraviti i podržati učesnike.

image

Duž trase, trkačima se mogu priključiti i lokalni sportisti i građani. Očekujemo da će se grupa sportista pridružiti ovom timu kod Parka na Kaleu, a učenici O.Š. „Vuk Karadžić“ u 14:15h kod Doma kulture, odakle svi zajedno trče do Trga pirotskih oslobodilaca.

image

Veoma je važno da se cela manifestacija medijski proprati, pa Vas molim da nam se pridružite u petak, 20. maja 2016. godine u 14:15 časova, a takođe i da putem Vašeg medija obavestite građane o ovm dešavanju i pozovete sve ljude otvorenog srca da se pridruže trci i da svojim prisustvom podrže ovu plemenitu ideju. Učestvujte i pronesite upaljenu baklju onoliko koliko možete!

Iz Pirota, Trka mira nastavlja put Dimitrovgrada pa sve do granice sa Bugarskom.

Pokrovitelj ovogodišnje Trke mira (Peace Run-a) u Srbiji je Narodna skupštine Republike Srbije.

Više informacija na: http://www.peacerun.org/rs/

Trka Peace Run je globalna sportska manifestacija posvećena miru, skladu i prijateljstvu među ljudima. Njena trasa prolazi kroz svih 49 zemalja Evrope i kroz većinu zemalja na svim kontinentima. Internacionalni tim trkača nosi upaljenu baklju kao simbol ljudske težnje za lepšim i srećnijim svetom. Baklja se prenosi iz ruke u ruku na trasi koja je duža od obima zemaljske kugle. Duž trase kojom prolazi, Trci mira pridružuju se meštani, lokalni sportisti, deca, umetnici… Tako baklja, prelazeći iz ruke u ruku, povezuje sve ljude u njihovoj težnji za boljim i srećnijim svetom u kome će vladati mir, ljubav, sklad i jedinstvo.

Zvanični predstavnik za javnost na svetskom nivou je olimpijska legenda Karl Luis.

Trka „Peace Run“ je velika prilika za naš grad i našu zemlju da se pridružimo svim zemljama i ljudima sveta koji mir stavljaju na prvo mesto i ističu ga kao njihov najvredniji i najplemenitiji cilj.

Učesnik trke postaje svako ko pretrči sa bakljom makar i nekoliko koraka, ili onaj ko je samo uzme u ruku i na taj način podrži plemenitu ideju svetskog mira i harmonije……

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker