Gradska hronika

Tribina o maternjem jeziku

U organizaciji OO SPS u Pirotu održana je tribina “Reči, osećanja i misao o maternjem jeziku”. Na ovaj način, obeležen je Međunarodni dan maternjeg jezika.

Tribinu je otvorila Zorica Đorić, učiteljica, sekretar Izvršnog odbora OO SPS Pirot, a kroz tribinu nas je vodila Marija Tošić, profesor srpskog jezika. O značaju i ulozi ustanova i institucija u očuvanju maternjeg jezika govorio je Momčilo Antić, profesor književnosti koji radi u biblioteci, a pesmu ,,Naša tajna” Desanke Maksimović govorila je Jelena Stamenović, profesor srpskog jezika i književnosti.

12717573_10205888235107534_8478741221489937272_n

Oni koji brinu i čuvaju svoj maternji jezik, svoj govor i dijalekat su Vasilije Petrović, Dobrila Nezić i Rada Petrovska Džonijeva i oni su svojim delima punim ljubavi i osećanja učinili da još više upoznamo i zavolimo svoj maternji jezik. Aleksandra Nikolić, studentkinja, je pesmom  upotpunila priču o maternjem jeziku i obogatila veče. Poslata je poruka da čuvamo svoj govor i jezik  kao što je i Stefan Nemanja  u svom zaveštanju poručio : ,,Narod koji izgubi svoj jezik prestaje biti narodom…”

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker