Gradska hronika

Trgovina belim robljem sve češća pojava

Oko nas postoji veliko tržište – trguje se ženama, decom, muškarcima.
Roba može da postane bilo ko…

Ove godine se u Srbiji 30. jula prvi put obeležava Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima.
image

Trgovina ljudima događa se svakodnevno svuda u svetu, a broj slučajeva raste iz dana u dan.
Policijski službenici Odseka pogranične policije, za strance, suzbijanje ilegalnih migracija i trgovine ljudima- Policijske uprave u Pirotu i policijski službenici Regionalnog centra Granične policije prema Bugarskoj nastoje da preventivnim aktivnostima podignu svest građana o ovoj kriminalnoj aktivnosti.

Kako bi što više građana saznalo o potencijalnim opasnostima za sebe i svoje najbliže, u akciju prevencije uključio se i lokalni Koordinacioni tim za borbu protiv trgovine ljudima opštine Pirot, koga čine Kancelarija za mlade u Pirotu, Centar za socijalni rad u Pirotu, Crveni krst u Pirotu i predstavnik Opštine Pirot, kao i nevladine organizacije i sredstva javnog informisanja.

Svakodnevno smo svedoci trgovine ljudima koja se javlja u različitim oblicima – kao radna ili seksualna eksploatacija, organizovano prosjačenje ili prostitucija, prodaja dece radi usvojenja, prodaja organa, prinudni brakovi, zasnivanje ropskog odnosa i slično. Otežavajuća okolnost je i lakoća pristupa informacijama o poslu preko interneta,što povećava rizik da neko ko traži posao postane žrtva trgovine ljudima.

Ne dozvolite da se to desi i vama.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker