Gradska hronika

Trgovci strepe za sudbinu šnajdera

  Uz 1328 radnika kompanije “Aha mura-Prvi maj”, čija je sudbina neizvesna, za sudbinu ove firme u stečaju strepe i mnogobrojni trgovci u gradu, a pre svega onih čije su radnje nadomak preduzeća, u kojima je promet drastično opao!

P1020103

-Od momenta kada su “Prvomajci” prestali da rade, promet u gotovo svim radnjama je naglo pao, jer su se kod nas snabdevali pecivom, hlebom, bakalskom robom i drugim potrepštinama. Dovoljno je da svaki deseti uđe i pazari i to se oseti na dnevnom pazaru. Ako preduzeće sa preko 1300 radnika ode u istoriju, mnoge radnje i Tijabari, a naročito u Ulici Nikole Pašića, biće zatvorene,pa će i mnogi trgovci i njihove familije praktično ostati bez posla-kaže prodavac u jednoj radnji nadomak Malog mosta.

Ista priča se može čuti i u drugim maloprodajnim objektima, u kojima  su radnici Aha mure-Prvi maj” redovni kupci. Toliko pominjani maloprodajni objekti su jedva preživeli prošlu godinu, kada su zbog rekonstrukcije Malog mosta,zbog čega su mesecima praktično bili odsečeni od potrošača, takođe trpeli velike štete.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker