Gradska hronika

Tretmani protiv krpelja i komaraca

Od 1. do 3. jula ekipe firme “Sanit MM” iz Niša nastaviće sa tretmanima protiv krpelja i komaraca na javnim površinama u gradu.

 

Već 1. jula počeće suzbijanje krpelja na javnim zelenim površinama na Keju, u parkovima u centru grada i zelenim površinama na centralnim gradskim trgovima, zatim oko Gradskog kupališta i akumulacionog jezera i brojnim drugim zelenim površinama u gradu.

centar_16_resize

 

Dan kasnije, 2. jula počeće se sa suzbijanjem larvi komaraca duž rečnih tokova Nišave, 3. jula Gradašničke reke, Rasničke, Bistrice, kao i kanal Rogoz i kanal oko Momčilovog grada.

Da bi se akcija uspešno realizovala i izbegle neželjene posledice u vreme tretmana građani ne trebaju boraviti na lokacijama koje se tretiraju niti izvoditi kućne ljubimce. Pčelari moraju preduzeti mere u cilju zaštite pčelinjih društava. Tretman krpelji izvešće se na javnim zelenim površinama, a suzbijanje komaraca duž rečnih tokova na teritoriji grada i opštine koji predtavljaju staništa komaraca. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman krpelja  se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje istog, dok će se larvidicidni tretman komaraca izvoditi bez ozbira na vremenske prilike, navodi se u obaveštenju firme “Sanit MM”.

Tretman komaraca biće obavljen ekološkim preparataom na bazi regulatora rasta sa specifičnim dejstvom na larve komaraca, koji je neškodljiv  za vodenu faunu i ostale organizme te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti i njegova primena ne zavisi od vremenskih prilika.

Saopštenje Sanit MM

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker