Gradska hronika

Tretman suzbijanja krpelja i komaraca počinje u ponedeljak

Zakazan je prvi tretman suzbijanja krpelja i larvicidni tretman komaraca na teritoriji opštine Pirot. Tretmane će izvoditi preduzeće Sanit M&M iz Niša, koje je na sprovedenoj javnoj nabavci za svoje usluge ponudilo najnižu cenu. 

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman suzbijanja krpelji se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje istog, dok će se  larvicidni tretman komaraca obavljati po planiranom rasporedu. Tretman će biti urađen ekološkim preparatom na bazi regulatora rasta sa specifičnim dejstvom na larve komaraca. Preparat je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti i njegova primena ne zavisi od vremenskih prilika.

_DSC1191Prvi tretman suzbijanja krpelja uređajima sa zemlje biće 2. juna na sledećim lokacijama:

-Kej reke Nišave od  od železničkog mosta do mosta Gazele (obe strane), zelene površine  na Trgu pirotskih ratnika, površine oko Robne kuće Beograd,  Doma vojske i Doma kulture, park hotela Pirot, zelene površine oko gradskog kupališta i akumulacionog jezera, skver Nacional, zelene površine u Takovoskoj ulici, površine oko tržnog centra na uglu Takovske i Maksima Gorkog, park Maksima Gorkog, park  Momčilov grad, park Trg Republike, park Trg Karadjordje, zelene površine u ulici  Ćirila i Metodija, zelene površine u ulici  Predraga Boškovića, 22. Divizije, zelene površine na robnoj i stočnoj pijaci, zelene površine u ulici Nikole Pašića, zelene površine oko sportske hale Kej, zelene površine ispred Maksija, park u ulici Vojvode Stepe i park u ulici Dragoljuba Milenkovića.

Ekipe operativaca biće na terenu počev od 8:00 časova ujutru.

Da bi se akcija uspešno realizovala i izbegle neželjene posledice građani u vreme tretmana ne smeju boraviti na pomenutim lokacijama niti  izvoditi  kućne ljubimce. Neophodno je da pčelari  preduzmu mere zaštite pčelinjih društava.

Tekst i foto Aleksandar Ćirić

Obaveštenje Sanit M&M

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker