Sport

Trener Dukić: Uzeli smo bod, vraćamo samoupouzdanje, igrači su bili pravi heroji

Nakon poraza u prvom kolu Prve lige Srbije protiv Temnića u Kruševcu minulog vikenda, danas u Bačkoj Topoli, Radnički je igrao sa ekipom TSC, novim prvoligašem koji ima ozbiljne planove u budućnosti, pa već i u ovoj sezoni. Po pisanju pojedinih medija Mađarska je stala iza ovog projekta i kluba i uložila 9,5 miliona evra. Od ove svote 9 miliona je za izgradnju infrastrukture i pola miona evra za funkcionisanje kluba, pa su po ovome verovatno i najstabilniji klub u Ligi. Utakmica je završena bez golova, i Radnički je osvojenim bodom ostvario svoj cilj.

Radnički je igrao u sastavu:

Bulajić, Anđelković, Dojkić, Nikolić, Filipović, M.Mančić(Tolić), Matović, Emeka, Živanović, Spasić i Dimitrov.

Rezervni igrači:

Ilić, Ćirić, Tolić, Ivković, Petrović, N.Mančić, Todorović

Radnički se u ovoj utakmici prevashodno opredelio da sačuva svoj gol, u čemu je uspeo, a ukoliko se stvori šansa da pokuša da ugrozi gol domaćina iz kontra napada. U odnosu na prethodnu utakmicu umesto povređenog Božidara Mančića, po levom boku je igrao Uroš Filipović. Tolić je ostao na klupi, a umesto njega je na poziciji zadnjeg veznog Marko Mančić, a po levom krilu Emeka.

Nekoliko pokušaja domaćina da ugrozi gol Radničkog, ali je Bulajić bio danas siguran i sačuvao je do kraja svoju mrežu. Domaćini sem inicijative i većeg poseda nisu imali stopostotnih šansi. Beli su osvojili veliki bod i ostaje im da se spreme da pred domaćom publikom naredne nedelje sa novosadskim Proleterom pruže dobru igru i obraduju svoje navijače.

Trener Belih Dražen Dukić kazao je da je utakmica igrana po izuzetno teškim vremenskim uslovima, veoma toplom vremenu.

-Mislim da su igrači danas bili pravi heroji što su na ovoj temperaturi, na ovakvim uslovima uspeli da odigraju utakmicu. U prvom poluvremenu nismo baš dobro stojali na nekim prekidima, srećom po nas, nismo primili gol. Imali smo neke polukontre i kontre koje nismo realizovali. Mislim da je rezultat realan. Radi se o jednom dobrom i kvalitetnom timu koji je dobro vođen. Najbitnije je da smo mi danas uzeli bod, vratili samopouzdanje i nadam se da će nadalje sve biti kako treba-kazao je trener Dukić Pirotskim vestima.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker