Gradska hronika

“Trejsu” preti raskid ugovora zbog kašnjenja na Koridoru 10

Direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović obišao je danas radove na trasi Koridora 10 od Niša ka bugarskoj granici i tom prilikom najavio da će ova deonica biti završena do polovine naredne godine. Direktor Đurović je pohvalio izvođača “Rubau” koji gradi deonicu od Staničenja do Čiflika, ali i kazao da su izdate opomene izvođačima koji ne poštuju rokove. Opomene su izdate “Aktoru”, dok je ozbiljna opomena i mogućnost raskida ugovora najavljena za bugarsku kompaniju “Trejs” koja gradi deonicu na obilaznici oko Dimitrovgrada.

dmitar djurovic

-Oni koji ne rade, moram da ih obavestim da su svi rokovi za razumenjanje istekli i da su neki izvođači dobili opomene pred otkaz i opomene pred raskid ugovora. Poslednji je momenat ili da se urazume i počnu do rade ili ćemo morati da uvedemo nekoga ko će taj rok sustići i ne remeteći rok, a to je polovina sledeće godine završiti radove. Opomena je izdata kompaniji “Aktor”, i to na deonici od Staničenja ka Pirotu u dužini 16.7 kilometara. Dva tunela “Sopot” i “Sarlah” su probili. Na ostalim delovima su imali usporene radove. Fokusirali su se da završe prvi deo Čiflik-Staničenje i tu rade sada jedan kilometar dnevno. To je deo koji moraju da rade. Opomenu su dobili, ali su se trgli i počeli da rade. Što se tiče ozbiljnije opomene,ona je data kompaniji “Trejs”, na Gradinju odnosno obilaznici oko Dimitrovgrada. Čak smo tražili i saglasnost banke za raskid ugovora. Tu imamo sledeću situaciju. Stići će dozvole za miniranje danas ili u ponedeljak pa neće moći da kažu da zbog države koče sa radovima. Tako da ukoliko u roku od nedelju, dve, tamo ne počnu ozbiljni radovi, mi smo se pripremili da raskinemo ugovor i uvedemo nekog drugog na tenderu. Ne može to biti drugoplasirani, moći će da bude novi tender, ali i sa time ćemo stići zadati rok. Ja se nadam da će se trgunuti i početi ozbiljno da rade, jer nama je interes gotov auto-put, a ne nezavršen auto-put-kazao je Đurović.

radovi koridor_3

Po njegovim rečima, do sada je na ovoj deonici dužine 86.9 kilometara probijeno svih pet tunela.

-Imamo 85 mostova, 59 smo završili a 26 se rade. Ono što smo obećali to ćemo i uraditi  a to je da u drugoj polovini sledeće godine ova deonica bude završena. Ono što sad pokušavamo i što ćemo uspeti to je da ono što asfaltiramo u ovoj godini, pustamo deo po deo u saobraćaj-kaže Đurović.

radovi koridor_2

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker