Gradska hronika

Treći test bez bodova?

Treći test na maloj maturi možda neće biti bodovan, nagovešteno je na sastanku ministra prosvete Srđana Verbića sa roditeljima, prenosi beogradska štampa.

Vuk K.Kako piše list “24 sata”, Verbić se sastao sa grupom roditelja koji su mu predali više od 15.000 potpisa za ukidanje trećeg, kombinovanog testa na maloj maturi, a on im je rekao da se slaže sa njihovim argumentima, ali da je tehnički nemoguće sada ukinuti taj test. Kao kompromisno rešenje predloženo je da se test ne boduje.

“Predložena je kompromisna ideja po kojoj se treći test ne bi bodovao. Time bismo postigli da deca rasterećeno rade treći test, a da se istovremeno dobije uvid u to koliko naše škole mogu da osposobe đake za takvo testiranje”, rekao je za “24 sata” Miodrag Ribić, roditelj i nastavnik srpskog jezika.

Kako se navodi, Verbić je rekao i da je verovatno kasno za promenu bodovanja testa, ali da će roditelji ubudćee biti više uključeni u donošenje odluka.

Verbić je po stupanju na dužnost rekao da je njegov cilj da mala matura jednog dana liči na PISA test i da je njegov stav da ona mora da se realizuje u drugačijim okolnostima.

“Najbitnije za ovu godinu da vidimo šta možemo da izvučemo iz nje ne bi li sledeće godine pravili nešto korisnije, menjali planove i programe, a jednog dana i napravili nešto što liči na PISA test”, rekao je Verbić gostujući na RTS-u.

Izvor: 24 sata, B92

Foto – ilustracija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Pitam direktora o.s.8.Septembar zasto je deci prodavao neke prirucnike za polaganje ispita kada te knjige nicemu ne sluze jer iz njih na testu nece biti pitanja kao prethodnih godina.Opravdanje da je ipak korisno procitati ih ne pije vodu jer deca vec imaju udzbenike iz kojih mogu da uce.Ovo je svesna pljacka roditelja od strane direktora koji misli da je bog.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker