Kultura

Tražila se karta više za operu “Orlando”

Za večerašnje koncertno izvođenje barokne opere “Orlando” u dvorani Doma kulture, tražila se karta više, pa su organizatori morali da unesu stolice kako bi bilo mesta za sve.

 

Reč je o koprodukciji Nove beogradske opere i Opere-teatra “Madlenianum” iz Beograda, u saradnji sa Domom kulture u Pirotu.

opera orlando u pirotu_8

Baroknu operu “Orlando” napisao je Georg Fridrih Hendl 1733. godine, a za libreto je bio zadužen Karlo Zigismondo Kapeće.

opera orlando u pirotu_1

Ulogu orlanda tumačio je maestralni Bojan Bulatović, Anđeliku-Radoslava Vorgić, Medoru-Dragana Popović, Dorindu-Ana Marija Brkić a Zoroastra Marko Pantelić.

opera orlando u pirotu_2

Reč je vrhunskim umetnicima koji nastupaju širom Evrope, a publika u Pirotu imala je jedinstvenu priliku da u svom gradu uživa u operi i muzici Baroknog orkestra Nove beogradske opere sa istorijskim instrumentima pod dirigentskom palicom Predraga Goste.

opera orlando u pirotu_5

Kako je Pirotskim vestima kazao direktor Doma kulture Miško Ćirić i ovaj koncert je pokazao da, sudeći po ogromnom interesovanju, Piroćanci vole operu, a podsećanja radi, prošle nedelje se takođe karta više tražila za nastup Konstantina Kostjukova.

opera orlando u pirotu_7

Po Ćirićevim rečima, do kraja godine, tačnije u drugoj polovini decembra, pirotsku publiku očekuje još jedan koncert klasične muzike, ali i tradicionalni godišnji koncerti pirotskih folkloraca, tačnije folklornih sekcija Doma kulture.

opera orlando u pirotu_6

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker