Gradska hronika

TOP:duplirali broj noćenja!

U Turističkoj organizaciji Pirota, imaju sve razloge da budu zadovoljni. U poslednje dve godine, broj noćenja je gotovo dupliran.Naime, pre dve godine, evidentirano je 12.000 noćenja, a propšle godine fantastičnih   25.000!

kuca

Uz konstataciju da je poslednjih godina, povećan i broj objekata:hotela, apartmana, soba za izdavanje, direktor TOP Bratislav Zlakov dodaje:

Osim  namernika koji nekim poslom dođu u grad, sve je više turista koji dolaze poslerdstvom naše organizacije ili  PD “Vidlič”.  Zainteresovani su za kulturno-iostorjske spomenike, manastire, lov, ribolov, gastonomske manifestacije i slične svetkovine-kaže Zlatkov.

hal

Prema njegovim rečima ohrabruje činjenica da se povećava i broj kreveta u selima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U 12 srednjevisočkih i gornjevisočkih sela, kao i u gradu imamo tridesetak domaćinstava, sa 130 ležaja. Reč je o objektima koji su u katerogijama sa dve ili tri zvezdice, a cena noćenja je 640,740 i 840 dinara.U toku je još jedna kategiorizacija domaćinstava koja žele da se bave  ovim poslom, odnosno seoskim turizmom-zaključuje direktor Zlatkov.

braca

Njegov saradnik Dragan Jovanović, kaže da sve veći broj posletilaca iskazuje interesovanje za lepote Stare planine. On navodi primer dva autobuska koji su pre nekoliko dana  sa stotinjak avanturista  prispeli u Topli do. Interesovao ih je obilazak vodopada, kojima su očarani.

pokrevenik

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker