Ostale vesti

Uz ekonomiju i ekologija

Potpredsednica Skupštinskog odbora za pridruživanje EU Aleksandra Tomić posetila je danas opštinu Pirot i izjavila da paralelno sa programom ekonomskog razvoja mora da se radi i na zaštiti životne sredine.

_DSC0445_resize

Tomićeva je na konferenciji za novinare ispred prostorija SNS-a u Pirotu izjavila da će politika zaštite životne sredine biti deo politike ekonomskog razvoja koji će nastaviti da sprovodi buduća vlada.

-U sklopu izmena i dopuna 21 seta reformskih zakona koje će se po najavama gospodina Vučića naći pred budućim skupštinskim sazivom, značajan deo tih reformskih zakona odnosiće se za zaštitu životne sredine, zatim na izmene i dopune zakona  o upravljanju otpadom. Za pohvalu je što je novac dobijen od EU utrošen na adekvatno i prihvatljivo upravljanje medicinskim otpadom koje se sprovodi u Opštoj bolnici u Pirotu. Kada je reč o novcu koji je od EU dobijen i utrošen za regionalnu deponiju, pokazalo se da naše društvo mora da ispoljiveću organizovanost kako bi takvi projekti zaživeli, jer sve one opštine koje su sklopile ugovore, nisu sada u poziciji da otpad lageruju na deponiji i to nije slučaj samo u Pirotu već i u drugim delovima Srbije-kazala je Tomićeva.

tekst i fotografija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

4 Comments

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker