Gradska hronika

Tigrovi proizvodi stigli do Hong Konga

Kompanija „Tigar“ a.d. izvozi oko 75% proizvoda na strana tržišta. Ovih godina, pored proizvodnje guma za putnička i teretna vozila,„Tigar“ je svoje proizvodne kapacitet proširio na proizvodnju zaštitne obuće. Naime, ova kompanija je ostvarila saradnju sa nekoliko zemalja Skandinavije i to Estonijom,Švedskom i Finskom kojima proizvodi obuću za opremanje njihovih armija. Takođe, vrlo unosan posao je sklopila i sa Hong Kongom, za čije vatrogasce pravi specijalne gumene čizme. Ovo su tehnički najzahtevniji proizvodi, koji moraju da zadovolje stroge funkcionalne uslove i uslove konkurencije u samom procesu tamošnje nabavke. U ovoj zaštitnoj čizmi vatrogasci bez straha od povreda mogu hodati kroz otvoreni plamen.

tigar obuca

Što se tiče ugovora, bitno je napomenuti da su uspeli da obezbede četvorogodišnji ugovor u vrednosti od 4.700.000 evra ili prevedeno u proizvode oko 117.000 pari obuće. Važno je istaći da se godišnje u Hong Kong uputi robe u vrednosti od 200 do 400 hiljada eura. I ostale zemlje Evrope, Azije i Amerike su prepoznale vrhunski kvalitet i dizajn ove gumene obuće pa se svi nadaju uspostavljanju saradnje.

Kada se govori o standardnom tržištu, „Tigar“ je lansirao novu kolekciju modne i dečije gumene obuće za kišne dane, a domaće gumene čizme se razlikuju od ostalih jer su izrađene od visokokvalitetnih materijala i u skladu sa definisanim ekološkim standardima, spoj su bezbednosti, mode i tradicije. Trude se da budu u trendu, ali i da sačuvaju prepoznatljive motive sapirotskih ćilima po kojima je taj grad poznat.

Prošlogodišnja nagrada „Najbolje iz Srbije“ za najbolji robni brend otišla je u kompaniju „Tigar“ za njihovu obuću, čime je ova kompanija potvrdila osmodecenijsku tradiciju, kvalitet i originalnost.

Prilog AL Jazeera

Izvor: sjajnevesti.com/Žozefina Tošić

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker