Gradska hronika

Tigar Tyres pomaže školama u Pirotu i Babušnici

U nastojanjima da se u pirotskim školama obezbede što kvalitetniji uslovi za rad sa decom, značajnu pomoć pružaju i određene kompanije, svesne da je obrazovanje ključ razvoja svake lokalne zajednice. Tako je kompanija Tigar Tyres nastavila sa projektom  Growing together, koji je pokrenut prošle godine.   

Donacija TyresPodsećam da je  ova kompanija u 2013. usmerila donacije prema deset osnovnih i srednjih škola u Pirotu. Ove godine, donacije je dobilo 13 škola, pored pirotskih i dve srednje i jedna osnovna škola u Babušnici. Ukupan iznos sredstava koje je Tigar Tyres izdvojio u 2014. godini za pomoć školama iznosi 3.380.000 dinara. I ovoga puta škole su se uglavnom odlučile za opremanje učionica i radnih kabineta školskim nameštajem, opremanje informatičkih kabineta desktop računarima i uređenje školskih dvorišta. Novina je što su se sada, u skladu sa  predlozima Tigar Tyres-a, mnoge škole uključile u neku od volonterskih akcija koje podrazumevaju pošumljavanje goleti i ćišćenje divljih deponija, kaže Boban Nikolić, član Opštinskog veća u Pirotu, zadužen za pitanja vanprivrede, koji je prisustvovao svečanom potpisivanju ugovora o donaciji.

Prema njegovim rečima ova značajna donacija kompanije Tigar Tyres umnogome olakšava nastojanja lokalne samouprave da kontinuirano unapređuje nivo obrazovanja i poboljšava uslove za rad u pirotskim školama.

Prilikom potpisivanja, kojem su prisustvovali predstavnici menadžmenta Tigar Tyres-a, Opštine Pirot i Okruga, direktori škola izrazili su zahvalnost za donacije i ispoljili svoju spremnost da daju svoj doprinos unapređenju zajednice.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker