Gradska hronika

“Tigar tajers” treći izvoznik u Srbiji

Na listi najvećih izvoznika iz Srbije francuska kompanija iz Pirota “Tigar tajers” i dalje se nalazi na trećem mestu jer je u prvoj polovini godine izvezla robe za 117,1 milion evra.

tigar pirot

Reč je o listi koju publikuje Ministarstvo finansija Republike Srbije.

 Fabrika Fijat automobili Srbije (FAS) u Kragujevcu u pvoj polovini 2014. izvezla je automobile za 797,9 miliona evra i na prvom je mestu liste 15 najvećih srpskih izvoznika koju je objavilo Ministarstvo finansija. Na toj listi na drugom mestu je Naftna industrija Srbije (NIS) – 178,5 miliona evra, a na trećem Tigar tajers iz Pirota – 117,1 milion evra.
Medju najvećim izvoznicima su i Železara Smederevo (94,6 miliona), Gorenje iz Valjeva, Stare Pazove i Zaječara (91 milion), HIP Petrohemija iz Pančeva (82,4 miliona) i Tetrapak iz Beograda (76 miliona evra). Slede Hemofarm iz Vršca (71 milion), Jura korporacija iz Rače (62,3 miliona), Tarket iz Bačke Palanke (59 miliona), Impol seval iz Sevojna (53,9), Sirmijum stil iz Sremske Mitrovice (53,9 miliona).

Prema podacima Uprave carina, uspešni izvoznici su i RTB Invest iz Bora ( 53,1 miliona), Bal pakovanje iz Beograda (50,8 miliona) i Leoni iz Prokuplja (42 miliona evra).

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker