Gradska hronika

Tigar AD , na putu oporavka

Privredni sud u Nišu, prihvatio je Unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR) za kompaniju Tigar AD. To praktično znači da je  reorganizacija ovog gumarskog giganta  postala pravosnažna, odnosno da su je prihvatili ključni poverioci.

Tigar pogon 1

Nebojša Đenadić, generalni direktor Tigra AD, u saopštenju ovim povodom  naglašava da  je to samo formalna potvrda činjenice da je Tigar AD na dobrom putu oporavka.

-Već dve godine imamo preko 70 odsto uposlenosti kapaciteta, radimo na racionalizaciji u svim segmentima i Tigar postaje efikasan i održiv sistem. Bilo je potrebno mnogo razumevanja od strane poverilaca i države, koja je i najveći pojedinačni akcionar.Pred nama je puno izazova i teških odluka. Neće biti lako,. ali period od 2 plus 5 godina i znatno povoljnije kamate u odnosu na postojeće stanje kompaniji pružaju dobru priliku-navodi Đenadić u saopštenju u kojem još konstatuje da je prošlogodišnji gubitak manji za 44 odsto u odnosu na 2013. godinu i da se nastavlja poslovanju bez dodatnog zaduživanja.

Tigar pogon 2

Kada je reč o realizaciji ona je veća za 5 odsto u prošloj godini, a povećanje prodaje na domaćem tržištu veće je za čitavih 15 odsto.

P.V.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker