Gradska hronika

“Tigar” AD isplivava iz gubitaka

Na održanoj sednici Skupštine akcionara “Tigra” AD prezentovani su rezultati poslovanja ove kompanije, po kojima je prošle godine, u odnosu na 2013. gubitak smanjen sa 261 milion, koliko je iznosio 2013. na “svega” 10.5 miliona, saopštila je ova kompanija.

tigar

Kompanija Tigar a.d. održala je danas Ponovljenu sednicu Skupštine akcionara, na kojoj su usvojeni finansijski izveštaji za 2014. godinu, izabran je nezavisni revizor za 2015. godinu i verifikovan je mandat članu Nadzornog odbora Bogdanu Popari.

 Prema usvojenom finansijskom izveštaju Tigar je u poslovnoj 2014. godini zabeležio na konsolidovanom nivou negativan poslovni rezultat (EBITDA) od 10,5 miliona, dok je u 2013. poslovni rezultat bio negativan 261,5 miliona.

– Akcionarima je prezentovan finansijski izveštaj i ključni razlozi zašto je rezultat negativan. Iz ove perspektive je jasno koliki je značaj UPPR-a koji je 1. juna postao pravnosnažan, za kompaniju, jer je neto rezultat za 2014. godinu negativan u iznosu od 1,4 milijardi dinara, od čega skoro milijardu dinara čine  finansijski rashodi na ime kamata i negativnih kursnih razlika, odnosno dugova iz ranijeg perioda. Ujedno ovo je i način da akcionari povrate deo svojih ulaganja, svoje imovine, jer u trenutku kad je 2013. godine fabrika stala nisu imali ništa. Sada imamo fabriku koja radi i finansira svoje obaveze, a to se reflektuje i na vrednost akcija. Evidentno je da se poslovanje Tigra prati i da se povećava interes za kupovinu akcija u poslednje vreme. To je izvan uticaja kopmanije, ali pokazatelj koji govori da smo na dobrom putu – ističe Nebojša Đenadić, generalni direktor Tigra a.d.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker