Gradska hronika

Održana sednica Skupštine akcionara Tigra AD

Pirot, 22. jun 2016. god. Kompanija Tigar a.d. održala je danas Redovnu sednicu Skupštine akcionara, na kojoj su usvojeni finansijski izveštaji za 2015. godinu, izabran je nezavisni revizor za 2016. godinu, usvojene su izmene Statuta kompanije Tigar i imenovan je novi član Nadzornog odbora Nikola Radenković.

.

opanci

Prema usvojenom finansijskom izveštaju Tigar grupa je u poslovnoj 2015. godini zabeležila, po prvi put posle dužeg vremenskog perioda, poslovni dobitak (EBIT) u iznosu od 19,9 miliona dinara.

Prema rečima generalnog direktora kompanije Tigar a.d. Branislava Čurića, najznačajniji pokazatelji poslovanja EBIT i EBITDA i nakon 2015.godine nastavljaju rast i pokazuju trend stabilizacije poslovanja ove kompanije.

– Akcionarima je prezentovan finansijski izveštaj za 2015.godinu. Ono što predstavlja opterećujući faktor tekućeg poslovanja su obaveze iz ranijeg perioda koje se moraju finansirati na način kako je predviđeno UPPR-om.
Iza nas je jedna faza u konsolidaciji sistema koja je obuhvatala niz aktivnosti od kojih su najvažnije izrada i pravnosnažnost UPPR-a, racionalizacija poslovanja po svim osnovama, stabilizacija tržišne pozicije i stvorene mogućnosti za nastup na novim tržištima pre svega u izvozu.
Ono što je bitno istaći kao značajnu činjenicu u 2015.godini i u prvom kvartalu 2016.godine je i izgradnja novog objekta fabrike za proizvodnju gumenih smeša površine 1.780 m2 , što predstavlja investiciju vrednu 1,2 miliona evra finansiranu iz sopstvenih sredstava.
U narednom periodu sledi dalji rad na implementaciji mera predviđenih planom reorganizacije – rekao je Branislav Čurić, generalni direktor Tigra a.d.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker