Lokalna samouprava

Teniski tereni u Pirotu ponovo puni dece. Septembra Pirot domaćin važnog međunarodnog profesionalnog fjučers turnira koji se boduje za ATP listu

Grad Pirot i Sportski centar Pirot počeli su sa uređenjem teniskih terena u Pirotu, koji su ponovo puni dece, a u drugoj polovini septembra Pirot će biti domaćin važnog međunarodnog teniskog turnira koji se boduje za ATP listu, kazao je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić.

Po Vasićevim rečima, Grad je uložio oko milion dinara u zamenu teniske podloge, koja je sada u izuzetnom stanju, pa su se stvorili uslovi za nesmetan rad dva teniska kluba i rekreativaca.

-Grad Pirot je sada vlasnik, dali smo Sportskom centru na upravljanje, uložili oko milion dinara u zamenu tenesita, biće uređene i tribine. Ovde će raditi dva pirotska kluba i rekreativci koji će moći da zakazuju termine. U drugoj dekadi septembra se planira i veliki teniski turnir za koga je već sada veliko interesovanje, kazao je Vasić.

Direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević kazao je da nakon uređenja podloge sledi uređenje tribina kako bi sve bilo spremno za veliki teniski turnir septembra meseca.

Željko Todorović, iz Teniske akademije Todorović kazao je da će ovaj klub organizovati profesionalni turnir – fjučers, koji se boduje za ATP listu. 

-Zahvaljujući Gradu i Sportskom centru imamo terene sa podlogom koja je možda i najbolja u Srbiji, zahvaljujemo se Gradu na tome-kazao je Todorović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker