Lokalna samouprava

Tekstilna firma iz Turske pokreće pogon u Babušnici, potrebni radnici

Jedna od nekoliko zainteresovanih firmi za iznajmljivanje poslovnog prostora u AHA MURI PRVI MAJ Pirot, koja nije uspela da postigne dogovor sa stečajnim upravnikom u vezi zakupa, svoju proizvodnju pokrenuće uskoro u Babušnici, i to u bivšem pogonu Prvog maja. 

Turski investitor u procesu je otvaranja firme čije će sedište biti u Pirotu. Nakon pokretanja proizvodnog procesa u Babušnici, počeće sa planiranjem izgradnje nove fabrike u Pirotu. 
Firma “Avrasja”, kao i u svojoj fabrici u Turskoj, baviće se proizvodnjom lake konfekcije.

Za pokretanje proizvodnje potrebni su radnici sledeće struke:

• Operateri za šivenje

• Operateri za rad u krojačnici

• Operateri na peglanju

• Operateri na pakovanju

• Prevodilac turskog jezika
Svi zainteresovani radnici sa područja Babušnice i Pirota, svoju prijavu za posao, sa kratkom biografijom, mogu poslati na mail adresu [email protected]

Pre objavljivanja novog oglasa za prodaju AHA MURE Prvi Maj Pirot, Grad Pirot je obavestio javnost o namerama pojedinih investitora za otvaranje svojih proizvodnih kapaciteta u Pirotu, ali nisu naišli na razumevanje stečajnog upravnika AHA Mure. Shodno tome je i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić predlagao stečajnom upravniku da proizvodne hale koje nisu trenutno u funkciji, stavi na raspolaganje zainteresovanim investitorima, kako bi se uposlio određeni broj radnika.
 
Pomenuti investitor otvoriće svoj pogon u Babušnici, a planira i izgradnju svoje fabrike u Pirotu. Izgradnja nove fabrike verovatno će zavisiti i od podsticaja države, jer u planu imaju otvaranje značajnog broja radnih mesta.
 
Razlog za otvaranje pogona u Babušnici, a ne u Pirotu je jednostavan. U Pirotu ne postoji poslovni prostor koji odgovara za pokretanje proizvodnje u tekstilu. Jedini odgovarajući prostor su hale u AHA Muri. Bivša hala Trikotaže u Prvom Maju, pretvorena je u skladište guma.
 
Javno nadmetanje za prodaju AHA Mure biće održano 27. marta, najavio je ranije stečajni upravnik tog preduzeća Miroljub Dimitrijević, a prema informacijama iz gradske uprave u kontaktu su sa investitorima koji pokazuju ozbiljne namere za kupovinu fabrike.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker