Obrazovanje

Tea opet osvojila dve nagrade na medjunarodnim takmičenjima violinista

Tea Igić Obradović, trinaestogodišnja violinistkinja, sinoć, 28. maja, na medjunarodnom festivalu violinista ‘’Muzičko proleće’’ u Smederevu, osvojila je drugu nagradu. Svirajući teži program u kategoriji dece godinu dana starijih od nje, dva boda su je delila od prve nagrade.

Samo dve nedelje ranije, talentovana violinistkinja Tea je osvojila prvu nagradu na internacionalnim susretima violinista u Novom Sadu.

Tea je svirala komad od Ch.Dancla: Petite Polonaise i koncert A.Vivaldi: Koncert E-dur, I stav

Tea je jedino dete iz Pirota koja pohadja muzičku školu ’’Isidor Bajić’’ u Novom Sadu gde je umetnički direktor čuveni virtuoz na violini Stefan Milenković.

Da bi mogla uspešno da savlada sve što se zahteva od nje kao i da bude uspešna na medjunarodnim takmičenjima i osvaja nagrade kao i ranijih godina, Tea ima veliku podršku svojih profesora u školi u Pirotu, a najviše svoje razredne Bobane Vlatković.

” Nije mi lako da pohadjam dve škole u dva grada toliko udaljena jedan od drugog i zbog toga mi podrška mojih profesora mnogo znači. Biti violinista zahteva veliku posvećenost sviranju, mnogo odricanja i kontinuiran rad. Ja svakodnevno sviram dva sata, ponekad i tri, dok vikende obično provodim u školi u Novom Sadu. Planiram da upišem srednju muzičku školu u Beogradu ili Novom Sadu, a muzičku akademiju Mozarteum u Salcburgu u Austriji. Želja mi je da u budućnosti radim sa Stefanom Milenkovićem koga veoma volim i cenim.

Od ujaka, čuvenog violiniste Stanka Madića, dobila sam staru majstorsku violinu i volela bih da budem makar približno dobar violinista kao moj ujak.

Naporno ću raditi kako bih sve želje mogla da realizujem uspešno”– ističe mlada violinistkinja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker