Gradska hronika

“Tanasko Rajić”, najavio tradicionalni turnir

Tradicionalni turnir u malom fudbalu, jedan od najjačih u ovom delu Srbije, počeće 29.jula-najavljeno je iz Organizacionog odbora.

pirot turnir u naselju tanasko rajic

Prema rečima Miroslava Lilića, planirano je takmičenje u seniorskoj, juniorskoj i kategoriji veterana.  Ekipe seniora  igraće u tri grupe sa po 5 ekipa. Za  pobednika turnira predviđena je nagrada od 150, drugoplasirana ekipa dobiće 90 a trećeplasirani na turniru 60 hiljada dinara. Organizatori turnira su MZ i FK “Tanasko Rajič”.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Mali fudbal kao i turniri u malom fudbalu su deo malih sportova i deo pirotske sportske tradicije. Ipak ono neprijatno sto zadnjih godina ide uz njih je strava i uzas. Raspojasana deca starosti od 12-18 godina koja nocima luduju i vriste po naseljima u kojima se turniri odrzavaju. Vriska i dozivanje garnirano brujenjem motora i skutera, neretno divljacki folk iz otovrenih automobila koji mile ulicom. Da ne pominjem ucestale stete na vocu i bastama na koje naidju usput. Mogu da razumem i decu i mladost ali da neko nema toliko osecaja da se u 1, 2 ili 3 sata nocu ne vice i histerise jer u ulici kojom prolaze neko spava, boluje ili ima vece probleme od nekulture i neizivljenosti. Organizatori sa time nemaju nista ali bi ako su svesni i takvog problema mogli da gadjaju neke malo normalnije termine i da ne razvlace odrzavanje turnira na dve nedelje. Divljanje je toliko da vrlo cesto intervenise i policija a onda sve postaje jos stresnije.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker