Lokalna samouprava

SZP: Učešće na Evropskom samitu slobodnih zona u Skoplju

Evropski samit je imao za cilj da okupi regionalne ministre i visoko rangirane predstavnike slobodnih zona kako bi kreirali platformu za deljenje najboljih iskustava, promociju saradnje, pronalaženju rešenja i podsticaj razvoja budućih slobodnih zona.

Na Samitu koji je organizovan od strane Direktorata za tehnološke industrijske razvojne zone (DIDTZ) i Svetske organizacije Slobodnih zona (WFZO) uz podršku Slobodne zone Pirot i Regionalne kancelarije za jugoistočnu evropu WFZO, učestvovalo je 350 zvaničnika među kojima su dr Kočo Angjušev, pomoćnik premijera Republike Makedonije za privredu, Krešnik Bekteši, Ministar privrede, Lilija Ivanova, pomoćnica ministra privrede Bugarske, dr Mohamed Al Zarooni, predsedavajući WFZO, Aleksandar Mladenovski, izvršni direktor DITDZ.

Dr Dragan Kostić je, u ime Slobodne zone Pirot i Regionalne kancelarije Svetske organizacije slobodnih zona je na uvodnom delu predlozio nov model razvoja slobodnih zona.

„Potrebno je pripremiti slobodne zone za nove tehnologije, harmonizovati regulative, omogućiti nesmetanu primenu novih tehnologija i omogućiti pogodnosti za privlačenje istih.“ Izjavio je dr Kostić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker