Sport

Svetosavski gimnastički turnir najmasovniji do sada

 

Danas je u Hali Kej održan 7. po redu Gimnastički Svetosavski turnir za decu Pirota clanove Gimnastickog kluba Soko 2011.

-Takmičenje je održano iz dva segmenta gde su se u prvom delu nadmetali za odličja naši takmičari iz različitih takmičarskih nivoa i liga a u II turnusu naši najmlađi i stariji clanovi takmicili su se u savladavanju poligona spretnosti i okretnosti .

Svi takmicari su osvojili priznanja na osnovu svojih plasmana u vidu medalja i pehara koje će im biti podstrek za dalje vežbanje i napredak Takmičenje je otvorio pomoćnik gradonačelnika Bojan Ranđelović koji je najavio poboljšanje uslova za sprovodjenje trenažnog procesa u daljem periodu koji će dosta da nam znače.

 

Titulu najbolje gimnasticarke u slobodnim sastavima – apsolutnoj kategoriji osvojila je Nadja Panić visestruki osvajac ovog priznanja, srebrnu medalju je osvojila Milica Golubović a bronzanu Mila Nikolić. U muškoj konkurenciji zlatnu medalju i titulu najboljeg gimnasticara osvojio je Nikola Lazarević, srebrnu medalju Nemanja Manić a bronzanu Mihajlo Milosevic. Treba istaci da su ovi takmicari jako uspesni u svojim takmicarskim kategorijama i da takmice nacionalni rang u A programu.

Ovo takmicenje je bilo najmasovnije od nastanka kluba i zadovoljstvo je utoliko vece sto smo uspeli da animiramo toliki broj dece i roditelja da je zdravo i organizovano fizicko vežbanje kroz gimnastički sport jako bitan faktor u zdravom dečijem odrastanju . Gimnastički sport u našem gradu je u konstantnom napretku a sam dokaz toga je i održavanje Državnog školskog prvenstva u Pirotu koje će se održati krajem marta meseca-kažu u ovom klubu.

 

Autor fotografija Aleksa Kop

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker